NAČINI PLAĆANJA


Proizvode koje želite da kupite na Bašta – internet prodavnici možete platiti na sledeće načine: uplatnicom na šalteru, e-bankingom ili pouzećem odnosno plaćanje robe kuriru kada roba stigne. Način plaćanja birate u poslednjem koraku procesa naručivanja.


1. UPLATNICOM NA ŠALTERU


Plaćanje uplatnicom na šalteru podrazumeva da nakon naručivanja iznos sa narudžbenice uplatite putem opšte uplatnice na šalteru pošte ili bilo koje poslovne banke. Ukoliko kupujete kao pravno lice (firma) na šalteru se popunjava "nalog za prenos". Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici dobijate putem emaila neposredno nakon kreiranja narudžbenice. Takođe, pomenute podatke i detaljne instrukcije oko plaćanja možete uvek pogledati na stranici "Moj nalog". Po evidentiranju vaše uplate, proizvodi sa narudžbenice se pakuju i šalju na adresu za isporuku.


2. E-BANKINGOM


Plaćanje E-Bankingom podrazumeva da nakon naručivanja, iznos sa narudžbenice uplatite e-bankingom preko svog računara. E-banking je opcija plaćanja koju vam omogućava vaša poslovna banka. Za više informacija konsultujte svoju banku kod koje posedujete tekući račun. Ovaj način plaćanja u većini slučajeva koriste pravna lica (firme).
Neophodne podatke za plaćanje e-bankingom dobijate putem emaila neposredno nakon kreiranja narudžbenice. Takođe, pomenute podatke i detaljne instrukcije u vezi plaćanja možete uvek pogledati na stranici "Moj nalog". Po evidentiranju vaše uplate, proizvodi sa narudžbenice se pakuju i šalju na adresu za isporuku.


3. POUZEĆEM


Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa narudžbenice prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši u gotovom novcu na ruke kuriru koji vam donosi pošiljku.


TROŠKOVI DOSTAVE


Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se dodatno naplaćaju i ne zavise od mesta isporuke već od mase pošiljke. Dostavu pošiljka vrše naše partnerske kurirske službe na teritoriji Srbije bez Kosova. Troškovi dostave će vam biti iskazani u poslednjem koraku procesa naručivanja jer tada postoji tačna informacija kolika je masa pošiljke - saberu se mase naručenih proizvoda i prema donjoj tabeli formira cena. Bašta internet prodavnica naplaćuje troškove dostave prema važećim cenovnicima partnerskih kurirskih službi. U cenu je uračunat PDV.

PRAĆENJE STATUSA NARUDŽBENICE


Nakon naručivanja, status svoje narudžbenice možete pratiti na dva načina: putem stranice "Moj nalog" ili putem email obaveštenja.Npr. nakon evidentiranja vaše uplate poslaćemo vam email da je uplata pristigla a na stranici "Moj nalog" narudžbenica će dobiti status "u pripremi (plaćeno)". To znači da ste izvršili uplatu i da se pošiljka pakuje i priprema. Kada je pošiljka spremna, adresiramo je i predajem kurirskoj službi koja vam je donosi na adresu za isporuku. U tom trenutku vam šaljemo email obaveštenja da je pošiljka poslata a na stranici "Moj nalog" narudžbenica dobija status "poslato".
Sutradan će vam pošiljka biti uručena, a mi ćemo biti obavešteni da ste pošiljku primili nakon čega pošiljka dobija status "isporučena". Na ovaj način ćete u svakom trenutku znati šta se dešava sa vašom pošiljkom.


VREME DOSTAVE POŠILJKE


Ukupno vreme za koje će vam pošiljka biti uručena od trenutka evidentiranja vaše uplate je 2 do 3 radna dana + 1 dan koliko je potrebno kurirskoj službi da uruči proizvod. Bašta internet prodavnica se trudi da sve pošiljke isporuči i pre vremena ali u određenim slučajevima može doći do zakašnjenja o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.
U slučaju plaćanja pouzećem, vreme za koje će vam biti uručena pošiljka teče od trenutka kreiranja narudžbenice.


PREUZIMANJE POŠILJKE


Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-19 h. Molimo vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećenja i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.
Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Osim u slučaju plaćanja pouzećem, prilikom preuzimanja pošiljke, kuriru ne plaćate ništa jer ste sve već platili kroz narudžbenicu.
Kurir pokušava svaku pošiljku da urči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko vas kurir ne pronađe na adresi, da vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovorili se o ponovnom slanju. 

Demo Options

Select Theme Color
Select Menu
Select Product Effect
Select Layout Style
Select Body Image

Background only applies for Boxed, Framed, Rounded Layout

join our newsletter

Subscribe now to get 40% off on any product!